Trobar el punt d’unió entre cultura i ciència, si és que no estan unides ja, és la feina d’algunes iniciatives que s’han presentat a l’auditori del CCCB per adoptar pràctiques més sostenibles i explicar, a través de l’art, el repte ambiental que se’ns presenta.
“Els artistes són grans somiadors i contadors d’històries. Treballant amb ells poden trobar noves vies per aconseguir un canvi” diu Lucie Woods, productora creativa de programes culturals sobre art i sostenibilitat al Regne Unit. Perquè "no és el canvi climàtic, és el canvi de tot".
A Bristol es va fer The Milking Parlour: del 21 al 25 d’abril, dues vaques van estar vivint a la plaça major de Bristol sota el lema ”La llet, més barata que una ampolla d’aigua? És ridícul!” per exposar els impactes ambientals de l’alimentació i el sistema agrícola i ramader. Durant quatre dies, la plaça major es va omplir de debats entre grangers, persones veganes, productors d’alimentació, científics…
Lucy Wood va acabar parlant sobre com utilitzar l’art com a canal per debatre sobre el medi ambient: és necessari utilitzar l’humor i no llançar missatges apocalíptics. L'important és poder generar punts de debat on la gent se senti interpel·lada per començar a parlar sobre el canvi climàtic i totes les polítiques econòmiques, socials i culturals que hem de repensar.
Facebook: Banksy