Menja net

Sortegem 3 exemplars d'aquest llibre i descobrim 10 consells sobre alimentació

Autor Redacció

Quantes vegades hem provat mil i una dietes a la recerca del cos desitjat? Quantes vegades hem fet bogeries i ximpleries amb el menjar per cabre en un vestit de fa 10 anys? La nutricionista Carla Zaplana proposa a Menja Net (Cossetània) un canvi profund en els hàbits alimentaris, lluny de dietes i suplements miraculosos que prometen l'impossible. 
 
Us descobrim 10 consells sobre alimentació i una de les receptes que proposa el llibre i en sortegem 3 exemplars. Podeu participar-hi fins al 14 d'abril, només cal que ens envieu un mail amb el títol del llibre i el vostre nom i cognom a [email protected] * (les guanyadores han estat Maria Enseñat Colom, Teresa Agustí Morales i Jessica Ribas Garcia).
 

Foto: Catorze


1.Menja net no penalitza el consum d’aliments d’origen animal o amb gluten, edulcorants, alcohol o olis; excloure’ls de la teva alimentació serà una opció personal. Ara bé, et convido a prendre consciència sobre aquests aliments, perquè sempre que els consumeixis ho facis sabent-ne les conseqüències.

2. La forma més natural en què el nostre cos absorbeix els nutrients que necessita és a través dels aliments que ingerim. No obstant, l’estil de vida i d’alimentació que seguim fan que la suplementació sigui cada vegada més essencial per mantenir un bon estat de salut i prevenir futures malalties.

3. La vitamina C té un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.

4. La forma en la qual ens alimentem ha de donar-nos energia i no treure’ns-la. Aprendre a combinar els aliments d’una forma apropiada és una eina de gran utilitat: no només ens permet assimilar millor els nutrients, sinó també millorar la digestió, sentir-nos amb energia i vitalitat després dels àpats i evitar aquesta sensació de pesadesa i necessitat de fer una bona migdiada.

5. Els humans van començar a menjar carn per supervivència, però les condicions i l’esperança de vida eren molt diferents a les d’avui dia.

6. Menjar net és gaudir de l’abundància en el camí, conèixer el que et va millor a tu, el que et dona energia i pau en la teva relació amb el menjar i et manté amb un somriure.

7. Menja els aliments tan naturals i tan poc processats com puguis. De la granja a la taula; el més semblant a l’aliment que la natura ens ofereix. D’aquests aliments, el cos és capaç d’aprofitar-ne tots els nutrients perquè els reconeix. Recorda, els aliments reals no tenen etiqueta.

8. Els aliments densament nutritius són molt rics en vitamines, minerals alcalins (calci, magnesi, potassi i sodi), antioxidants, fitoquímics i fibra. És en la fruita, les verdures i les hortalisses on trobem la major concentració de micronutrients. I com més potent i variada és la seva pigmentació, més quantitat d’antioxidants aporten.

9. Si eliminem toxines, el nostre cos no necessitarà retenir el greix que les embolica, i el reduirem.

10. La meva intenció és que aquest llibre sigui la teva millor eina per fer el canvi definitiu cap a una alimentació més neta i conscient. Aquella que t’ajudi a sentir-te bé amb el teu cos i aconsegueixi la millor versió de tu.
 

Foto: Maria Ángeles Torres / Alberto Polo


Pizza vegetal amb base de coliflor

Ingredients

Per a la massa:
1 coliflor
½ tassa de llavors de lli moltes
¼ de tassa de llavors de sèsam

Toppings:
½ tassa de pasta de tomàquet orgànica
½ albergínia
½ tassa d’olives negres
2 tomàquets
1 tassa d’espinacs
½ tassa de fulles d’alfàbrega
½ pebrot groc
1 culleradeta d’all en pols
2 cullerades de llevat nutricional
1 cullerada d’orenga seca
½ cullerada de farigola seca

Preparació

1. Per a la massa: renta la coliflor i tritura-la fins que quedi molt fina. D’altra banda, barreja les llavors de lli moltes amb les llavors de sèsam i mitja tassa d’aigua en un processador d’aliments. Barreja la coliflor amb la pasta que acabes de fer.

2. Escalfa el forn a 180 ºC.

3. Estén la massa de coliflor sobre una safata per a forn i dona-li forma de pizza. Forneja-la uns 15 minuts. En aquest punt, retira-la del forn per afegir-hi els toppings en aquest ordre: la pasta de tomàquet, les espècies i la resta de les verdures a rodanxes.

4. Per acabar, forneja-la 15 minuts més.



* Les dades que ens faciliten els participants seran incorporades a la base de dades de Catorze amb la finalitat d'enviar-los per correu electrònic el nostre butlletí setmanal.
 

 

 


 Menja net

 © de l'edició original: Zahorí de Ideas, SL
 © del text: Carla Zaplana
 © de les fotografies, Maria Ángeles Torres i Alberto Polo
 © de la traducció: Diana Novell
 © d'aquesta edició: 9 Grup Editorial

 

 

"Tast editorial i sorteig" és una secció que fem en col·laboració amb editorials per fer arribar llibres d'actualitat als lectors que tinguin ganes de participar (i, si pot ser, guanyar).

Data de publicació: 03 d'abril de 2019
Última modificació: 30 d'octubre de 2024
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze