El Tom Sharpe fotògraf

L'escriptor va lluitar contra l'Apartheid amb la càmera

Autor Redacció
L'escriptor britànic Tom Sharpe (Londres, 1928-Llafranc, 2013) va desenvolupar una important i gairebé desconeguda activitat fotogràfica a Sud-àfrica. Va arribar-hi l’any 1951 i el 1956 va muntar-hi el seu propi laboratori, per dedicar-s'hi professionalment. Tot i que la principal font d'ingressos eren les fotografies de casaments i nens, va voler retratar les dures condicions de vida provocades pel règim de l’Apartheid.
 
La militància al Partit Lliberal i el fet d’estar políticament involucrat en la lluita contra aquesta opressió va provocar que fos arrestat i deportat a Anglaterra l’any 1961. Com a conseqüència, va haver de deixar enrere tota la seva producció fotogràfica. El Museu Can Mario (Palafrugell), de la Fundació Vila Casas, obre les portes fins al 27 de novembre a l'exposició Tom Sharpe fotògraf (Sud-àfrica, 1955-1961).

La mostra presenta un conjunt de còpies originals en blanc i negre de les poques que han sobreviscut: sembla que van ser enviades a Anglaterra per qui havia estat l'assistenta de Sharpe. Captant imatges quotidianes, el futur autor de Wilt pretenia donar protagonisme i dignitat als més vulnerables.
 

Foto: Tom Sharpe

 

Foto: Tom Sharpe

Data de publicació: 08 de setembre de 2016
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze