La creació és una festa

El Museu del Disseny obre les seves portes en una jornada d'activitats familiars

El Leonardome, una de les activitats que ofereix el Museu del Disseny de Barcelona
Foto: Museu del Disseny de Barcelona



El disseny és present en el dia a dia de tots però de vegades costa que ens adonem de la seva importància. Per això, el diumenge 17 de novembre, el Museu del Disseny obre les seves portes a petits i grans en una jornada plena de propostes relacionades amb la creació, la cooperació, la imaginació i el disseny col·laboratiu. A partir de les 11 h i fins a les 18 h, a la 3a Jornada Disseny en Família els visitants podran visitar gratuïtament les exposicions permanents del Museu per descobrir més de 3.000 objectes d'ús quotidià des de l'edat mitjana i fins avui, per reflexionar sobre sostenibilitat i accessibilitat i per gaudir d'activitats especialment pensades per apropar la realitat del disseny i la seva importància a tots els públics.


La ciutat infinita

Cases, carrers, barris sencers... Com seria la ciutat ideal si la poguéssim construir des de zero? La ciutat infinita és un joc col·laboratiu que permet crear un entorn diferent, més amable i habitable, a partir de la imaginació de tothom que hi participa i de materials reciclats i residus industrials principalment de fusta. 

La ciutat infinita, una de les activitats previstes pel 17 de novembre Foto: CCCB/ Thomas Vilheim


Leornardome

A partir de diferents patrons geomètrics i col·laborativament, es du a terme la construcció d'unes cúpules de Leonardo –Da Vinci!– fetes exclusivament amb bastons de fusta. Una activitat per afinar la percepció, la cooperació i la coordinació de tots els paricipants per aconseguir aixecar estructures de fins a 5 metres de diàmetre.

Música a l'abast, la música de les persones diverses

L'associació ArTransforma en aquesta activitat acosta la música a totes les persones a partir del joc, de la intuïció, dels ritmes, del cos i dels sons del dia a dia. El plaer de fer música, escoltar-la i formar part d'un grup en una activitat artística i inclusiva perfecta per una jornada de portes obertes.

Descobrir Victor Papanek

El dissenyador Victor Papanek volia que el producte facilités la vida de les persones i que tanta gent com fos possible tragués profit dels seus dissenys. Per aquest motiu, va tenir molt en compte l'opinió dels infants a l'hora de pensar jocs i també altres enginys per poder ajudar especialment als que tenien alguna discapacitat. Durant la jornada, quatre visites dinamitzades permetran als més petits descobrir què és el disseny i per què és important respondre a les diferents necessitats de les persones a l'hora de pensar un objecte. 

Victor J. Papanek, “Estructura de jocs mòbils tetradecaèdrica” (1973-1975). © Universitat d’Arts Aplicades de Viena, Fundació Victor J. Papanek


A més de la 3a Jornada Disseny en Famíliael Museu del disseny programa durant tot el curs activitats i tallers per als infants: 

Taller Terra Líquida

(Des del 15 de setembre, els diumenges a les 11:30 h)
Una activitat adreçada a famílies amb criatures d'entre 6 i 12 anys per experimentar amb el gust per la matèria i les tècniques manuals per treballar el fang. A partir de peces emmotllades i iguals els participants podran crear la seva peça única i original.

Taller No és pas or...

(Des del 15 de setembre, els diumenges a les 11:30 h excepte el 20 d'octubre i el 17 de novembre)
Una proposta d'Experimentem amb l'ART adreçada a famílies amb infants de 3 a 5 anys que podran experimentar amb papers de cel·lofana de colors i observar com modifiquen el que veiem. Un conjunt de cubs metàl·lics platejats portaran a explorar les possibilitats constructives i els jocs de miralls. 

Visita dinamitzada i taller El món de Victor Papanek

(Del 9 de novembre a l'1 de febrer, els dissabtes a les 11:30 h) 
A la visita dinamitzada, els infants descobriran a través de Papanek què és el disseny i per què és important respondre a les diferents necessitats de les persones a l'hora de pensar un objecte. La proposta del taller és la de construir un joc tàctil de memòria amb el qual podrà jugar-hi tothom, també les persones que no hi veuen bé. 


TALLERS ESPECIALS DE NADAL

Taller d'estampació de teles Quin embolic!

(Dimarts 24 de desembre i divendres 3 de gener, a les 11 h)
Activitat en grup guiada adreçada a nenes i nens d'entre 5 i 8 anys per descobrir l'estampació a mà aplicant la tècnica del bac, per decorar un Furoshiki, un teixit quadrat d'origen tradicional japonès que serveix per embolicar tot tipus de coses una vegada i una altra, així no generar tants residus de paper en embolicar regals. 


Taller de disseny i fabricació de fanalets Dissenya i il·lumina 

(Dimarts 24 de desembre i divendres 3 de gener, a les 11 h)
El Nadal és ple de llum! Per això per aquests dies tan especials, el Museu del Disseny proposa un taller adreçat a nenes i nens d'entre 9 i 12 anys  on cadascú crearà un fanalet de nadal fent servir materials reciclats. 
 

Exemples de Furoshiki i fanalets de Nadal creats als tallers. Foto: Museu del Disseny de Barcelona

Data de publicació: 13 de novembre de 2019
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze