Els objectes que havien format part de la vida quotidiana els trobem al cap d'uns anys apartats en racons de la casa. La mostra Empremtes de l'habitar d'Anna Llimós Vidal s'acosta a l'univers de tot allò que, amb el temps, va perdent la seva funció.
El treball d’aquesta jove artista es presenta –a la Fundació Felícia Fuster, del 29 d'abril al 30 de juny– a través de 15 peces en grafit sobre paper o sobre impressió giclée, a més d’unes obres petites de bronze que mostren un univers suggeridor i misteriós.
«Combinant un dibuix refinat i virtuós amb la pròpia essència de la fotografia en unes suggestives composicions, l’Anna desvela la presència de llibres a través de la pròpia absència i evoca objectes que es fan metàfora –i testimoni alhora– d’un sistema perdut, o transcorregut, en què s’ha fonamentat fins ara la generació i la difusió del nostre saber.
L’artista reconfigura unes petjades efímeres del sol sobre uns papers i magnifica una realitat virtual que al·ludeix a la concepció actual del temps, entès ja no com un present que mira al passat i a la tradició per programar un futur millor, sinó com un present continu sense memòria, on el coneixement es fa simultani i equivalent per a totes les coses».
Massimo Cova, arquitecte i professor de la Facultat de Belles Arts de la UB
«L’Anna explora els objectes quotidians, o millor, la seva absència, com una forma de recordar la seva presència. L’artista se centra en les golfes de les cases, el lloc on per definició s’emmagatzemen i acumulen objectes en desús, les fotografia i cada cop fa desaparèixer un dels objectes: una escala, una cadira, una tauleta, unes claus, una gàbia… tot intervenint-hi amb grafit».
Montse Badia, crítica d’art i comissària d’exposicions