Una nit a vuitanta-set museus

El dissabte 18 de maig diversos equipaments faran portes obertes i visites gratuïtes

Museu Picasso. © Xavi Torrent


El dissabte 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, torna la Nit dels Museus: 87 espais obriran les portes perquè ens hi submergim en un horari molt poc habitual. La majoria obrirà des de les 19.00 fins a la 1.00, i no només a Barcelona, sinó també a Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Joan Despí i Santa Coloma. El total de propostes, entre concerts, tallers, performances, és de 171 (les podeu consultar aquí), la majoria són d'accés gratuït i per algunes caldrà inscripció prèvia. Us en fem cinc cèntims:

 


A la programació s'hi han afegit quatre espais: el Museu Terra - Sala Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions, el Museu de l’Art Prohibit i la Muralla Romana - Centre Ocupacional Sínia / Servei d’Arqueologia de Barcelona. Entre les propostes n'hi ha de ben curioses: es podrà accedir al Mirador Torre Glòries i contemplar la ciutat des de 125 metres d’altura o visitar la presó Model.

La Model també obrirà les seves portes. Foto: ©Xavi Torrent

Al Born Centre de Cultura i Memòria trobarem l'exposició “Per què la guerra?”, que reuneix una selecció d’obres d’art contemporani d’arreu del món que ens parlen dels efectes dels conflictes bèl·lics; al Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Parc del Fòrum, “Planeta Vida”, així com les exposicions temporals “Aigua, una exposició sense filtre” i “Imprescindibles. Les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, 1917-1987”; al Castell de Cornellà hi haurà “Living Room OM3GA”, un projecte expositiu de tres artistes amb llenguatges plàstics diferents —Montse Baqués (pintura i dibuix), Laura Baringo (escultura i gravat) i Dorothee Elfring (fotografia i vídeo)—, al Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa hi trobarem l'exposició “Joan Brossa. La sensació mental d’una felicitat completa”, a més de les exposicions temporals “Carles Santos. I ara què” i “Les planàries i les tènies”, de Jose Begega; i al Moco Museum ens podrem endinsar a la col·lecció d’art modern, contemporani i de carrer, amb peces de Banksy, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring o Damien Hirst.

Museu del Disseny ©Victor Parreno (5)

 

De propostes n'hi ha per a totes les edats. Al Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre es representarà La mongetera màgica, i també hi haurà tallers infantils de titelles, de dansa creativa i de danses urbanes per a joves i adults. El Santa Mònica apostarà per una performance de resistència de set hores amb el nom 1518/840. Transitar l’invisible, i també per accions artístiques diverses amb el títol Les Mòniques en obert. Molt a prop, el Museu Marítim de Barcelona oferirà un espectacle de videomapatge que omplirà de llum i color les Drassanes i la Galera Reial. La Col·lecció de Carrosses Fúnebres oferirà un joc titulat “Els mussols ocults. Seràs capaç de trobar-los?”, que combinarà el món virtual i el presencial. O al Centre Jujol - Can Negre es farà un taller de gravat. Per la seva part, al Cercle Artístic de Sant Lluc es podrà participar en una sessió de dibuix amb model en viu i es muntarà un “Museu Efímer”, mentre que a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona s’amenitzarà la Nit amb una vetllada musical en clau de jazz de viatge per la llatinitat.

2023 Nit dels Museus - Santa Mònica ©Xavi Torrent (28)
Data de publicació: 13 de maig de 2024
Última modificació: 28 de novembre de 2024
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze