Educació i cultura per transformar el món

La Fundació Carulla impulsa la cocreació i la formació a les jornades mūtāre

Foto: Fundació Carulla


La cultura transforma. I per transformar, l’educació és clau. La Fundació Carulla va impulsar, el 2018, la jornada mūtāre, un espai de reflexió, inspiració i cocreació amb la cultura i l'educació al centre. D'aquella experiència en va sorgir el decàleg mūtāre i, un any després, ha arribat l'hora de desenvolupar-lo. 

Workshops mū
Mūtāre impulsa la cocreació d'una guia pràctica digital per desenvolupar i avaluar projectes culturals transformadors. Com? A través d'aquests tres tallers oberts (us hi podeu inscriure a través d'aquest enllaç):

Procés metodològic: un taller per definir els requisits que ha de complir el procés de disseny, desenvolupament i avaluació d’un projecte cultural per contribuir a la transformació social. Tindrà lloc el dimarts 7 de maig de 2019 a l'Antiga Fàbrica Damm (Barcelona) i serà dinamitzat per Roberto Gómez de la Iglesia.

La persona al centre: té per objectiu concretar el rol de la persona als projectes culturals  transformadors, com a protagonista en la creació i com a destinatària de la mateixa. Dinamitzat per Eva García, directora de comuArt, tindrà lloc el dimarts 18 de juny, també a l'Antiga Fàbrica Damm.

Impacte dels projectes culturals: com podem fer realitat que els projectes culturals esdevinguin antenes per a la detecció i resposta de les necessitats socials actuals? Un taller dinamitzat per Núria Aidelman i Laia Colell, d'A Bao A Qu, que tindrà lloc el dimarts 16 de juliol a l'Antiga Fàbrica Damm (Barcelona).

D'altra banda, la Fundació Carulla impulsa també Mūtāre educació, les primeres jornades a Catalunya de cocreació i de formació per situar la cultura i les arts al centre dels projectes educatius. Tres dies per connectar el sector cultural i l’educatiu, per debatre, per cocrear i aprendre. mūtāre educació tindrà lloc durant els dies 2, 3, i 4 de juliol a la Nau Bostik (Barcelona), amb dos blocs diferenciats:

Plenària mū, 2 de juliol
Una jornada que vol connectar agents culturals i educatius per subratllar la importància de la cultura i les arts en l'educació. És oberta al públic en general i és d'especial interès per a totes aquelles persones que treballen en el sector educatiu o cultural. Hi tindran presència projectes com l'escola popular itinerant Versembrant i Quatre Cordes, una proposta de l'Escola de Música de Mataró.

Hi participaran com a ponents Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, l'educadora Angélica Sátiro, doctora Cum Laude en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i Frank Sabaté, mestre i membre del comitè científic del programa Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill. 

Formació mū, 3 i 4 de juliol
Dues jornades per desenvolupar pedagogies d’educació cultural i artística, descobrir noves perspectives i sensibilitats i oferir eines i recursos per a la creació artística en qualsevol de les etapes educatives. La proposta de Formació mū s'articula a través de la rotació de quatre tallers: el d'Aimar Pérez sobre el moviment, el que proposa Rafa Castañer sobre dibuix i pintura, sobre fotografia, amb Tanit Pons i la proposta de Comusitària entorn de l'acompanyament.

Un programa pensat per a mestres d’Educació Infantil i Primària, professors d’ensenyament secundari, artistes o qualsevol agent cultural que vulgui obtenir eines i recursos en la seva pràctica docent mitjançant els diferents llenguatges artístics. Us hi podeu inscriure aquí.

Podeu consultar el programa complet de mūtāre educació en aquest enllaç.

 
Data de publicació: 26 d'abril de 2019
Última modificació: 25 de novembre de 2024
Subscriu-te al nostre butlletí
Subscriu-te al butlletí de Catorze i estigues al dia de les últimes novetats
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi
Dona suport a Catorze
Catorze és una plataforma de creació i difusió cultural, en positiu i en català. Si t'agrada el que fem, ajuda'ns a continuar.
Dona suport a Catorze