De cara a Nadal, us hem preparat una panera de luxe que inclou llibres per a tots els gustos: Les postres d'en Jordi Roca; In memoriam, d'Alice Winn; Middlemarch, de George Eliot; El búnquer confidencial, de Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell, il·lustrat per Ricardo Peregrina; i l'edició de col·leccionista d'Una vida a les muntanyes, d'Abraham Orriols. Hi podeu participar a través de les nostres xarxes socials: a Instagram, Facebook i Twitter i per primer cop també a Bluesky, Threads i LinkedIn. Com més mètodes de participació utilitzeu, més possibilitats tindreu de guanyar. La guanyadora (via Instagram) és @Stele79.
Les postres d'en Jordi Roca (Ara Llibres). El pastisser oficial del Celler de Can Roca fa una revisió de la seva trajectòria extraordinària i de totes les seves creacions i ens apropa de manera senzilla i clara la millor selecció de dolços, postres i gelats escollits amb cura per a cada ocasió. Aquesta és l’obra definitiva que recull les millors creacions d’un pastisser de referència internacional. Amb noves imatges, postres pas a pas i una organització de receptes i consells pensada per posar en pràctica a casa i endolcir les nostres vides amb l’excel·lència que sempre ha demostrat en un dels restaurants més guardonats del món.
In memoriam, d'Alice Winn, traduït per Àlex Guàrdia (Amsterdam Llibres). És 1914 i milers de joves són cridats a files per lluitar a la Primera Guerra Mundial. La violència del front sembla llunyana per a en Henry Gaunt, en Sidney Ellwood i la resta d’alumnes d’un idílic internat anglès. En Gaunt, mig alemany i contrari a la guerra, està ocupat amb la seva pròpia batalla: està enamorat de l’Ellwood, que escriu poesia mentre va de flor en flor. No s’imagina que ell pugui sentir el mateix. Quan tot just comencen a sospitar-ho, la mare d’en Gaunt li demana que s’uneixi a l’exèrcit anglès per protegir la família dels atacs antigermànics. L’Ellwood no trigarà a seguir-lo, com també ho fan els seus companys. Tot es precipita en el pitjor escenari possible i, amagats entre els silencis i la por, en Gaunt i l’Ellwood viuran la cruesa de la guerra, rodejats de mort, sense saber qui serà el següent.
Middlemarch, de George Eliot, traduït per Xavier Pàmies i amb el pròleg de Núria Perpinyà (La Casa dels Clàssics). "Un llibre magnífic, una de les poques novel·les angleses escrites per a gent adulta", va dir-ne Virginia Woolf. Escrita entre el 1871 i el 1872 i publicada íntegra l’any 1874, és la història d’una vocació, la de la Dorothea Brooke, que es vol obrir pas per entre les limitacions que la societat patriarcal imposa. I també la història de tres parelles, amb les seves il·lusions i fracassos, que s’entreteixeixen amb la crònica detallada dels destins dels habitants d'una petita ciutat de províncies anglesa en plena època de canvis i de reacció.
El búnquer confidencial, de Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell (Ara Llibres). Un recull de deu biografies inèdites, mai emeses per antena, dels personatges més coneguts, polèmics i controvertits de la història recent de Catalunya i del món. En aquest llibre, els lectors decidiran si entren al búnquer o no: Adolf Hitler, Montserrat Caballé, Joan Carles I, Ossama bin Laden, Lluís Companys, Vladímir Putin, Froilà, Lady Di, Francisco Franco i Fèlix Millet.
Una vida a les muntanyes, d'Abraham Orriols (Ara Llibres). A Bruguera, un petit poble al peu del Taga, hi viu la pastora més vella de Catalunya. Amb quasi cent anys, la Marina Vilalta segueix exercint un ofici que estima però que té un futur incert. Un ofici sacrificat que requereix dedicació i paciència i que està íntimament lligat a la terra. Aquesta edició està enquadernada en tapa dura, té el cantó pintat de verd bosc i inclou un nou text d’Abraham Orriols, titulat “Un any després”, que explica tot allò que ha viscut des que en va publicar la primera edició.