Vistes de l'exposició «Charlotte Posenenske: Work in Progress» Foto: Miquel Coll
«Faig sèries
perquè vull fer elements combinables entre si dins d'un sistema.»
Manifest (fragment), Charlotte Posenenske
Aquest 2019, i fins al 8 de març de 2020, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha acollit la primera gran mostra monogràfica a l'Estat espanyol dedicada a l'artista alemanya Charlotte Posenenske (Wiesbaden, 1930 – Frankfurt 1985). Posenenske va estudiar a l'Acadèmia Estatal de Belles Arts de Stuttgart amb Willi Baumeister, que la va introduir en el moviment modern i el constructivisme soviètic, i la seva obra s'emmarca dins el minimalisme i el conceptualisme, però també en la performance i l'art participatiu, i utilitza materials de construcció, la repetició seriada i la fabricació industrial. Convençuda que l'art s'havia de deslligar de l'artista i obrir-se als altres, Posenenske volia que les seves obres fossin replicables. És per això que no les restringia a una edició limitada i que les venia al preu de cost del material que havia utilitzat.
Foto: © Gemma Planell
Malgrat la intensa activitat expositiva que va mantenir fins que va abandonar el món de l'art decebuda i va centrar la seva dedicació en la sociologia, la influència de Charlotte Posenenske dins el minimalisme i el conceptualisme continua sent poc coneguda. Amb l'exposició monogràfica Charlotte Posenenske: Work in Progress, el Macba es proposa reconèixer l'aportació d'aquesta artista, cosa que s'inscriu en la seva voluntat d'oferir el contrarelat de diverses dones creadores actives durant les dècades dels 60 i 70.
Foto: © Gemma Planell
Foto: © Gemma Planell
Foto: © Gemma Planell
Vistes de l'exposició «Charlotte Posenenske: Work in Progress» Foto: Miquel Coll
Work in Progress
Assajos de Matilde Guidelli-Guidi i Liz Hirsch, Alexis Lowry, Isabelle Malz, Rita McBride, Jessica Morgan, Charlotte Posenenske, Daniel Spaulding i Catherine Wood.
Edició a càrrec de Jessica Morgan i Alexis Lowry.
Preu: 38€
Podeu consultar-ne la fitxa completa aquí.
Tast editorial és la manera com deixem degustar als nostres lectors un fragment o un capítol dels llibres que trobem que val la pena llegir.